Beroemde muizen

Mickey Mouse
 Mickey Mouse is een stripfiguur gemaakt door Walt Disney. Hij is heel bekend. Hij speelt regelmatig in de Donald Duck en in veel kleine en grote films.

 

Stuart Little
Stuart Little is een bekende muis,  het is de hoofdpersoon van een boek geschreven door E.B. White. Het boek is twee maal verfilmd.

 

Geronimo Stilton
Geronimo Stilton is een figuur uit de bekende kinderboekenserie: Geronimo Stilton. De serie is uigegeven door uitgeverij: De Wakkere Muis. Naar aanleiding van de boeken is er ook een film en een televisieserie gemaakt over Geronimo.        

 

Timmy
Timmy is de muis en goede vriend van Dombo. Hij speelt in de film ‘’Dombo’’

 

Muis
Muis is de hoofdpersoon in de boeken van Kikker.

 

Pinky & the Brains
Pinky and the Brain is een programma over twee laboratoriummuizen die proberen de wereld over te nemen. Het programma is gemaakt in Amerika en is nagesynchroniseerd in het Nederlands.

 

Jerry
Jerry is een rivaal van Tom de kat uit de serie: Tom and Jerry. Over deze muis en kat zijn veel afleveringen en een film gemaakt. In de afleveringen slaan ze elkaar met bijvoorbeeld knotsen en gooien dynamiet naar elkaar. De makers benadrukken het spreekwoord: "Wie niet sterk is, moet slim zijn".

 

Ieniemienie
Inieminie is een handpop die sinds 1980 een rol speelt in het kinderprogramma Sesamstraat. Ze speelt een slim muisje van zes jaar oud. Haar vrienden zijn Purk het Varken, Tommie en Pino.

 

Speedy Gonzalez
Speedy Gonzales is een heel snelle muis die over de wegen in Australië rent. Hij is verzonnen door Walt Disney. Hij is heel bekend en speelt in een film.

 

Puk & max
Puk en Max zijn 2 muizen in de stripverhalen van en de neefjes van Mickey Mouse.

 

Tom en Pieter
Tom en Pieter spelen in de bekende film Assepoester. Ook spelen ze in de Donald Duck op de boerderij van Oma. Ze zijn verzonnen door Walt Disney.

 

De speurneuzen
De Speurneuzen heten Basil en Dawson. Ze zijn erg bekend door tv series en spelen ook in de Donald Duck. Ze lossen veel mysterieuze zaken op. De Speurneuzen zijn gebaseerd op Sherlock Holmes.

 

De Reddertjes
De reddertjes is een film gemaakt door Walt Disney. De originele titel is: The Rescuers. De film is vertaald uit het Engels. Er zijn ook in Nederlandse boeken en afleveringen van De Reddertjes te koop.

Made by: Groep D